Eva Beierheimer. Citatskulptur.

Om Eva Beierheimer
Eva Beierheimer är kanske främst igenkänd i sina arbeten där hon utgår från samspelet mellan text, tecken och konst. Det är vanligt att konstnären arbetar med serier och upprepningar som ett led i ett konstant utforskande. Hon använder gärna textfragment eller tecken, t ex frågetecken och utropstecken, som har en aktiv roll i själva konstverket, som struktur eller material och låter det ge konsten dess form. Arbetet med text och tecken är i grunden en lekfull transformering från att skriva, från litteratur, till visuell bildkonst.

De senaste åren har hon haft flera offentliga uppdrag och hon har uppfört platsspecifika verk för offentliga miljöer. Under året har hennes utomhusskulptur Interrogative invigts i Vallastaden i Linköping. Under året 2016/2017 har hennes tecken-teckningar, frågetecken – utropstecken, visats på Fridhemsplans T-banestation. Hon är även aktuell med en utställning i Wien under hösten 2017.

Eva Beierheimer är född 1979 i Graz, Österrike. Hon bor och arbetar i Stockholm sedan år 2007 och i Wien. Hon har examen från Akademie der Bildenden Künste, Wien år 2006 och hon var projektelev   vid Kungliga Konsthögskolan i, Stockholm år 2007 och 2014.